Tillbaka

StoColor Dryonic

StoColor Dryonic - Torr och fin, i alla väder

Den daggsamlande ökenskalbaggen var inspiration för fasadfärgen StoColor Dryonic. Liksom svartbaggens skal har StoColor Dryonic en hydrofil-hydrofob struktur. Den unika ytstrukturen medför att fasaden torkar snabbt efter regn, dimma och dagg. Därmed ger StoColor Dryonic ett långsiktigt skydd mot alg- och svampangrepp, helt utan tillsats av miljöskadliga ämnen. Fasadfärgen erbjuds i ett stort antal kulörer, från vitt till mörka och intensiva kulörer med hög färgtonsstabilitet.

StoColor Dryonic är en milstolpe i utvecklingen av avancerade fasadbeläggningar. Den bioniska fasadfärgen StoColor Dryonic valdes till „Surface of the Year“ 2015 av Fraunhofer Institut i Tyskland. Institutet delar sedan 2012 ut pris för innovativa applikationer och teknologier. 2015 var första gången som en fasadfärg utsågs till vinnare. Bionik innebär att man tillämpar ett system som finns i naturen på modern teknologi.

dryonic_jamforelse_gallery_landscape Visa bild i full storlek

Jämförelse: Torktid standardfärg (till vänster), StoColor Dryonic (till höger)

Torkförmågan hos StoColor Dryonic vid regn, dagg och dimma är imponerande. Efter 10 sekunder är ytan på en standard fasadfärg fortfarande fuktig, medan vattnet redan börjat rinna av på en StoColor Dryonic-fasad.

Skillnaden är märkbar redan efter knappt 40 sekunder. StoColor Dryonic är till synes torr och ger en betydligt kortare torktid än en vanlig standard fasadfärg.

En fasad för alla underlag
Oavsett om det är puts, klinker, metallfasad, plast eller annan fasadbeklädnad så fungerar det att använda StoColor Dryonic. Färgen är lätt att applicera med pensel, roller eller airless-spruta. Även hängrännor, stuprör, paneler eller garageportar kan målas med färgen för att skyddas mot mikroorganismer.

Dessutom passar den intelligenta färgen för olika byggnadstyper och fungerar bra på lutande ytor upp till 45 grader. StoColor Dryonic ser alltid till att snabbt hålla torra och rena fasader under lång tid framöver.

En fasadfärg i många kulörer
Med StoColor Dryonic ser inte bara fasaden fin ut under längre tid. Den ser också exakt så ut som man önskar. Den nya fasadfärgen kan brytas i stort sett alla kulörer. Det stora urvalet av kulörer öppnar för kreativ fasaddesign. Rent vitt, mjuk pastell eller mörka intensiva kulörer med hög färgtonsstabilitet. Allt är möjligt.

StoColor Dryonic - Video

Fasadfärg som torkar mycket snabbt efter regn, dimma och dagg.

Film | 2:40

Informationsmaterial

Till produktkatalogen

iQ - Intelligent technology

26828

Fasadfärger som ingår i iQ besitter gentemot "normala" standardfärgen extra ytegenskaper. Mervärdesfunktionerna, som gör att nyttan med färgerna ökar avsevärt. De erbjuder största möjliga skydd, lång livslängd eller färgtonsstabilitet.