Tillbaka

StoColor Dryonic®

Bionisk färg för torra och fina fasader

Genom att imitera strukturen i skalet på den lilla daggsamlande ökenskalbaggen har Sto lyckats skapa en unik och prisvinnande färg. StoColor Dryonic, med sin bioniska ytstruktur, gör att fasader torkar extremt snabbt efter regn, dimma och dagg. Därmed ger den ett långsiktigt skydd mot alg- och svampangrepp.

Dryonic-teknologin har funnits i färger och ytskyddsprodukter för puts- och betongfasader under flera år. Nu har Sto vidareutvecklat teknologin och skapat StoColor Dryonic Wood för användning på träfasader.

Med naturen som inspiration
I gryningen drar dimman in från havet över sanddynerna i Namiböknen. En liten svart ökenskalbagge står beredd. Huvudet sänks och med hjälp av de långa benen reser den kroppen upp mot vinden. Skalet, som är fullt med otaliga mikroskopiska och hydrofila toppar, kondenserar snabbt dimman till vattendroppar. Dropparna rinner ner i de hydrofoba, vattenavstötande dalarna på skalet och förs sedan effektivt vidare mot skalbaggens mun. Nu klarar skalbaggen ännu en dag i den stekheta och torra öknen.

Imponerande torkförmåga
Torkförmågan hos StoColor Dryonic vid regn, dagg och dimma är imponerande. Efter 10 sekunder har vattnet redan börjat rinna av på en StoColor Dryonic-fasad. Skillnaden är märkbar redan efter knappt 40 sekunder. StoColor Dryonic är till synes torr och ger en betydligt kortare torktid än en vanlig fasadfärg.

Fler fördelar

  • För underlag såsom puts, klinker, metallfasad, plast, trä eller annan fasadbeklädnad
  • Lätt att applicera med pensel, roller eller airless-spruta
  • Hängrännor, stuprör, paneler eller garageportar kan också målas med färgen för att skydda mot mikroorganismer
  • Passar för olika byggnadstyper och lutande ytor
  • Mycket stor färgtonsmångfald: rent vitt, mjuk pastell eller mörka intensiva kulörer
  • Hög färgtonsstabilitet

StoColor Dryonic - Video

Fasadfärg som torkar mycket snabbt efter regn, dimma och dagg.

Film | 2:40

Informationsmaterial

En prisvinnande färg

Den bioniska fasadfärgen StoColor Dryonic valdes till "Surface of the Year" 2015 av Fraunhofer Institut i Tyskland. Institutet delar sedan 2012 ut pris för innovativa applikationer och teknologier. 2015 var första gången som en fasadfärg utsågs till vinnare.

iQ - Intelligent technology

26828

Fasadfärger som ingår i iQ besitter gentemot "normala" standardfärgen extra ytegenskaper. Mervärdesfunktionerna, som gör att nyttan med färgerna ökar avsevärt. De erbjuder största möjliga skydd, lång livslängd eller färgtonsstabilitet.