Puts

Puts håller ihop konstruktioner, skyddar den bakomliggande väggen och skapar en vacker yta. Det är en klassisk och mångsidig ytbeläggning. Välj mellan olika kornstorlekar, strukturer, appliceringstekniker eller bindemedel och naturstensputs.

Typer av puts
Det finns två huvudtyper av puts: tunnputs och tjockputs. Tunnputsen är hydrofob (vattenavvisande), medan tjockputsen är hydrofil (vattenabsorberande). Det finns flera fördelar med tunnputs:

  • Förbättrad arbetsmiljö, då mindre material behöver blandas och appliceras jämfört med tjockputs
  • Pluggfritt system vid bärkraftiga underlag
  • Lägre torktider än tjockputs
  • Kräver ej slätmålning i efterhand
  • Kräver ej eftervattning i efterhand
  • Torr och tunn fasad
  • Fogfria ytor
  • Ingen nederbörd/dagg absorberas i ytputsen/färgen, vilket ger en torr och välisolerad fasad
  • Torr arbetsplats, ingen blandning eller eftervattning
  • Färdig att användas direkt med jämn kvalitet, ingen personal behöver stå och vänta på att materialet ska blandas, därmed kostnadseffektivt


Utseende
Ytputs används för att skapa kulör och struktur på fasaden. Generellt finns det krats- (K), rillerputsstruktur (R) och modellputs (MP). Ytputsen fungerar också som ett skyddande skikt och kan inneha olika egenskaper. StoLotusan är t.ex. en självrengörande ytputs som hjälper till att hålla fasaden i ett bra skick då smuts inte fastnar och förhindrar påväxt av alger och svamp.

Produkter

stolotusan_30027_de_de

StoLotusan

StoLotusan är den enda putsen med patenterad Lotus-Effect Technology och gör att smutsen rinner av med regnet.

stolit_30003_de_de

Stolit®

Vår klassiker Stolit är en organisk ytputs som finns i ett stort urval av kulörer, strukturer och kornstorlekar. Den har hög färgtonstabilitet och är lättapplicerad.

stomiral_edelkratzputz_30269_de_de

StoMiral Edelkratzputz

Tjockskiktig mineralisk ytputs med typiskt ädelkratsputsutseende. Finns i olika färgtoner och kan erhållas med glimmereffekt.

stosuperlit_30004_de_de

StoSuperlit

En robust naturstensputs som passar bra för entréer, på balkonger, socklar eller hela fasader. StoSuperlit tål hög mekanisk belastning och är lätt att rengöra. Finns i 25 standardkulörer.

stosilco_30017_de_de

StoSilco

Silikonhartsputs som finns i många kulörer. StoSilco har hög vattenavvisning, vilket gör den väderbeständig och motståndskraftig mot påväxt.

Kreativa putsfasader

stosignature_130x86

StoSignature är ett system för designade putsfasader som ger dig största möjliga frihet att realisera din vision. Genom att kombinera strukturer, appliceringstekniker och effektmaterial kan du skapa en alldeles unik fasad.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på dina frågor.