Tillbaka

Bionisk fasadfärg med Dryonic-teknologi

Genom att imitera strukturen i skalet på en liten daggsamlande ökenskalbagge har Sto skapat den unika fasadfärgen StoColor Dryonic®. Ytstrukturen i fasadfärgen gör att fasaden torkar extremt snabbt efter regn, dimma och dagg. Därmed ger den även ett långsiktigt skydd mot alg- och svampangrepp, helt utan biocid filmkonservering. StoColor Dryonic finns i många olika kulörer och har en hög färgtonstabilitet. Dessutom tål färgen hög mekanisk belastning.

Nu även för träfasader

För träfasader har vi tagit fram StoColor Dryonic Wood® som gör att fasaden torkar snabbt efter regn, dimma och dagg. Dessutom innehåller den värmereflekterande pigment som minskar risken för sprickbildning och skyddar mot blekning och nötning.

Imponerande torkförmåga

Torkförmågan hos StoColor Dryonic vid regn, dagg och dimma är imponerande. Efter 10 sekunder har vattnet redan börjat rinna av på en StoColor Dryonic-fasad. Skillnaden är märkbar redan efter knappt 40 sekunder. StoColor Dryonic är till synes torr och ger en betydligt kortare torktid än en vanlig fasadfärg.

Fler fördelar

  • För underlag såsom puts, klinker, metallfasad, plast, trä eller annan fasadbeklädnad
  • Lätt att applicera med pensel, roller eller airless-spruta
  • Hängrännor, stuprör, paneler eller garageportar kan också målas med färgen för att skydda mot mikroorganismer
  • Passar för olika byggnadstyper och lutande ytor
  • Mycket stor färgtonsmångfald: rent vitt, mjuk pastell eller mörka intensiva kulörer
  • Hög färgtonsstabilitet

StoColor Dryonic - Video

Fasadfärg som torkar mycket snabbt efter regn, dimma och dagg.

Film | 2:40

Informationsmaterial

Prisbelönt färg

Den bioniska fasadfärgen StoColor Dryonic valdes till "Surface of the Year" 2015 av Fraunhofer Institut i Tyskland. Institutet delar sedan 2012 ut pris för innovativa applikationer och teknologier. 2015 var första gången som en fasadfärg utsågs till vinnare.

iQ - Intelligent technology

26828

Fasadfärger som ingår i iQ besitter gentemot "normala" standardfärgen extra ytegenskaper. Mervärdesfunktionerna, som gör att nyttan med färgerna ökar avsevärt. De erbjuder största möjliga skydd, lång livslängd eller färgtonsstabilitet.