Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Tillbaka

StoVentec

sjoparken_01_2400x1600 Visa bild i full storlek

Sjøparken, Stavern, NO. Arkitekt: Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS

I över 30 år har vi utvecklat ventilerade fasadsystem. Våra system är högt ansedda bland arkitekter, byggkonsulter och entreprenörer eftersom de är funktionella och ger mycket stort utrymme för design. Idag finns StoVentec applicerat på mer än 13 miljoner m2 över hela världen.

StoVentec är ett tvåstegstätat ventilerat fasadsystem som lämpar sig för såväl renovering som nybyggnation. Ventilationen på baksidan av systemet håller bakomliggande vägg och isolering skyddad, eftersom den inbyggda luftspalten mellan isolerskiktet och fasadskivan gör att byggfukt och eventuellt inträngande vatten dräneras och ventileras bort. Det ger en fuktsäker, ventilerad och dränerad fasad.

Lätt och hållbar fasadskiva
Grunden i StoVentec-systemet är en fasadskiva som består av 88 % återvunnet glas. Skivan är fuktstabil, enkel att montera och har en låg vikt, vilket ger en förbättrad arbetsmiljö för entreprenören vid hantering på byggarbetsplatsen.

Stort utrymme för design
StoVentec ger stort utrymme att utforma fasadytan genom det breda utbudet av ytbeläggningar: puts, tegelsten, natursten, glaspaneler, glasmosaik och solcellspaneler. På flera ytbeläggningar går det att välja mellan olika strukturer, kulörer, tjocklekar, och format. Möjligheten att använda olika appliceringstekniker eller screentryck på vissa material gör att du kan skapa en unik design.

Brett utbud av designmöjligheter

Flexibla underkonstruktioner
StoVentec-systemen kan monteras på olika slags underkonstruktioner. Dessa monteras enkelt på alla bärkraftiga underlag, justerar ojämna fasadytor eller kan med fördel användas för att skapa liv i fasader med nivåskillnader eller kurvade ytor.

Underkonstruktionen i StoVentec-systemen är en strukturell länk mellan fasaden och murverket som absorberar vindlaster och egenvikt som finns på fasaden. Våra underkonstruktioner av rostfritt stål har integrerat korrosionsskydd och minskar köldbryggor, vilket möjliggörs då stål har en betydligt lägre värmeledningsförmåga än aluminium (11-13 gånger lägre). Resultatet är en effektiv isolering, en väggtjocklek med önskat u-värde och behov av mindre isoleringstjocklek.

Vi erbjuder tre typer av underkonstruktioner:

  • StoVentro X, en flexibel underkonstruktion som låter dig justera en eventuellt ojämn fasad på ett snabbt och enkelt sätt. Kan användas med StoVentec R (putsad yta). Rekommenderas för isoleringstjocklekar upp till 160 mm.
  • StoVentec Stålprofil ger den enklaste och bästa underkonstruktionen när man använder StoVentec som ren fasadbeklädnad på en isolerad bakomliggande vägg.
  • StoVentro Y: För isoleringstjocklekar över 160 mm eller tyngre fasadbeklädnader rekommenderar vi underkonstruktionen StoVentro Y med väggfästen och T-profiler.

StoVentro X

Ny underkonstruktion för ventilerade fasadsystem förenklar montage.

Film | 02:25

Ladda ner

stoventec_mar2020_130x160

StoVentec - Ventilerade fasadsystem.
36-sidig broschyr.
Utgåva: mars 2020

Vill du veta mer?

Vi hjälper dig gärna genom hela processen. Från material- och kulörval till produkter, verktyg och utbildningar.

Vänd dig till en av våra säljare som blir din kontaktperson för alla dina frågor. Tillsammans
tar vi fram lösningar för din fasad!