Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Tillbaka

Brf Söderkulla, Malmö (SE)

Projekt

Brf Söderkulla

Utfört

2018

Entreprenör

Morneon Fasad AB

Byggherre

Brf Söderkulla

Produkter

StoCrete TK, StoCrete GM QS, StoCrete GM 1, StoCrete ELS, StoCrete Betoflex, StoCryl HC 100, StoCryl V 100

Foto

Jesper Berg

Betongrenoveringen vid BRF Söderkulla bedöms vara en av de största i Malmö på ett decennium. Loftgångarna på de 13 våningsplanen har nu återställts till nyskick av Morneon Fasad.

– Vi gör en totalrenovering av loftgångarna, blästrar bort all färg, demonterar räcken, och gör alla lagningar som krävs. Vi behandlar alla ytor efter konstens alla regler, så det är ganska omfattande, konstaterar Roland Larsson, Morneon Fasads projektledare.

Betongprodukterna från Sto passar mycket bra för behoven, men det är inte den enda anledningen till att Morneon Fasad ville genomföra projektet med Sto som leverantör. – När man ger sig in i ett så här stort projekt vill man vara säker på att ha en trygg support i ryggen. Vi har väldigt bra erfarenheter från Sto och ville ha tillgång till den täta kontakt som de erbjuder, säger Roland Larsson.

De fyra översta våningsplanen har slutbesiktats och både Jörgen Eskilsson från Epcon och BRF Söderkulla är nöjda med resultatet. – Det ser riktigt, riktigt bra ut och beställaren är väldigt nöjd, liksom BRF Söderkulla. De ville ju att allt ska bli rätt från grunden den här gången och jag bedömer att de kan räkna med att det håller upp emot 30 år när det är klart, säger han.

Ort