Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Tillbaka

Aluform, Åtvidaberg

facit01_2400x1600

Golvsystem från Sto gav fläckfritt resultat

När Aluform producerar aluminiumformar till bland annat livsmedelsindustrin, krävs dammfria golv. Ett golvsystem från Sto blev lösningen i den kommunägda fastigheten i Åtvidaberg.

Det befintliga golvet i industrifastigheten där Aluform är en av hyresgästerna bestod av en asfaltsmassa som var mjuk och lätt fick märken, vilket försvårade städningen. Damm och smuts fastnade i små gropar, vilket inte fungerade med Aluforms krav på dammfritt.

Gick till botten med problemet
Sex olika beläggningar provades direkt på den befintliga asfalten men resultaten blev inte tillfredsställande. Därför bestämde sig Åtvidabergs kommun för att ta bort asfaltslagret ända ner till betongen och tillsammans med Golvteknik AB och Sto Scandinavia använda sig av Stos golvsystem.

– Erfarenhet från tidigare projekt där produkter från Sto har använts har visat sig ge bra resultat. Deras produkter och expertis är av hög kvalitet. Tack vare engagemanget från Jerry Johansson på Golvteknik och Sto blev resultatet som man önskade, säger Mikael Sjöberg, fastighetsförvaltare vid Åtvidabergs kommun.

Jerry Johansson på Golvteknik AB berättar:
– Först sågade och bilade vi bort flintcoat-beläggningen. Därefter slipades den gamla betongen. Sprickor armerades innan spackling utfördes med flytspacklet StoCrete CS 650.

Slitstarkt och spricksäkrat
Lokalen består av pelare som står i rader och bildar ett rutsystem. För att säkerställa att inte sprickor ska uppstå sågade Golvteknik upp mellan pelarna i spacklet och la i den elastiska beläggningen StoPur EZ 505. Ovanpå det epoxigrundningen StoPox GH 205 och den segelastiska och slitstarka polyuretanbeläggningen StoPur IB 500. Slutligen StoDivers P120, ett offerskydd med polish, som underlättar för borttagning av uppkomna märken.

– Vi fick bra stöd av Sto under hela projektet. Redan några månader innan starten såg vår kontaktperson hos Sto, Pierre Fransson, till att beställa rätt produkter och han hade järnkoll på projektet, säger Jerry Johansson och fortsätter:

– Vi tar alltid med Sto redan i planeringsstadiet och tillsammans hittar vi ett system som Sto rekommenderar och står bakom. Genom att följa Stos anvisningar får vi det önskade resultatet.

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna genom hela processen. Från material- och kulörval till produkter, verktyg och utbildningar.

Vänd dig till en av våra säljare som blir din kontaktperson för alla dina frågor. Tillsammans tar vi fram lösningar för dina behov!