Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Tillbaka

StoColor Dryonic

Världsnyheten StoColor Dryonic – Torr och fin, i alla väder

dryonic_26855_web

Att en fasad kan torka snabbt oavsett väderlek, kan vi nu tacka en ökenskalbagge för.

Den daggsamlande svartbaggen i Namiböknen har ett skal med en intressant struktur. Med inspiration av denna hydrofil-hydrofoba ytstruktur har vi utvecklat en ny fasadfärg med Dryonic-teknologi. Det innebär att vatten som regn, dagg och dimma genast rinner av fasaden. – Risken för påväxt och mekanisk påverkan minskar drastiskt, berättar Patrik Lindberg, produktchef inom fasader vid Sto. - Nu har vi en effektiv lösning som kommer att hjälpa många framöver, fortsätter Patrik.

Färgen är lämplig för de flesta typer av underlag. Den finns i ett stort urval av kulörer och har hög färgtonsstabilitet. StoColor Dryonic - torr och fin, i alla väder.

StoColor Dryonic är en milstolpe i utvecklingen av avancerade fasadbeläggningar. Den bioniska fasadfärgen StoColor Dryonic valdes till "Surface of the Year“ 2015 av Fraunhofer Institut i Tyskland. Institutet delar sedan 2012 ut pris för innovativa applikationer och teknologier. 2015 var första gången som en fasadfärg utsågs till vinnare.

Produktblad om StoColor Dryonic

stocolor_dryonic_broschyr_skugga

Läs mer om den intelligenta färgen.

StoColor Dryonic - Video

Fasadfärg som torkar mycket snabbt efter regn, dimma och dagg.

Film | 2:40

Läs mer om StoColor Dryonic här.